Friday, 8 May 2015

VITA-LEA - MULTIVAMIN PERTAMA DI DUNIA


Assalammualaikum,

Hari ini Eina ingin berkongsi tentang vitamin pertama yang dicipta di dunia. Eina pun baru tahu dan rasa rugi jika tidak berkongsi elmu yang kita tahu.

Sejarah Perkataan 'VITAMIN'

Perkataan VITAMIN diambil daripada multivamin pertama yang dicipta di dunia oleh DR. FORRREST C SHAKLEE pada tahun 1915. Kiranya umur Vita-Lea Shaklee dah 100 tahun. Hebat kan?

Pada asalnya dinamakan sebagai SHAKLEE VITALIZED MENERALS, kemudian disingkatkan kepada VITA-MIN. Inilah permulaan perkatan vitamin diperkenalkan. Paling best, Shaklee yang perkenalkan.

Yang menariknya pada masa itu umur Dr. Forrest C Shaklee baru 21 tahun. Hebat kan?

Anda boleh baca kisah beliau dibawah ini.

Sejarah Shaklee yang disiarkan dalam Majalah ISihat edisi Februari 2013
Wahh..seronoknya dan Eina syukur sangat-sangat dapat menjadi sebahangian dari keluarga SHAKLEE.

Eina bertambah yakin sebab Shaklee sangat mengambil berat tentang aspek KEASLIAN dan MUTU, menyebabkan setiap produk dihasilkan disokong oleh KAJIAN SAINS.


Kenapa Saya Memilih Vita-Lea Shaklee??

Eina mula mengambil Vita-Lea masa pregg my baby, Muhammad Zahran Aqil dari Trismester Pertama lagi ye. Kalau pembaca nak tahu, Aqil telah merasa supplemen Shaklee ini dari dalam kandungan sampai lah sekarang..Eina pernah cerita kisah Aqil DI SINI.

Set Hamil Shaklee merupakan produk pertama Eina gunakan dan membuatkan Eina jatuh cinta terus dengan Shaklee. Eina bersyukur dipertemukan dengan Vita Lea ini sewaktu mencari Set Hamil yang selamat , sesuai dan berkesan semasa hamil dulu.Jemput baca perkongsian Eina di sini Set Hamil Shaklee6 Manfaat Utama Vita-Lea Shaklee

Pertama : Memberikan tenaga segera, kecergasan tubuh dan kekuatan mental serta membantu sistem memori untuk fokus dalam pembelajaran mahupun kerja seharian.

Kedua : merupakan pelengkap nutrisi kerana pengambilan makan yang tidak seimbang boleh menyebabkan kekurangan pelbagai vitamin terutamanya kepada pesakit anemia dan pengamal sayuran.

Ketiga : membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan.

Keempat : membantu dalam sistem tumberasan kanak-kanak dan remaja.

Kelima : melindungi organ dimana Vita-Lea membantu dalam melindungi fungsi buah punggan, jantung dan hati.

Keenam: merupakan eleman yang penting pada sel tubuh kerana Vita-Lea menyediakan nutrisi bagi memastikan sel     hidup,pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon serta turut menjaga kesihatan tiroid.

BERITA BAIK !!! VITA-LEA PERCUMA!!!

Sempena ulang tahun ke 100 Vita-Lea, Shaklee berbesar hati ingin memberikan VITA-LEA yang berharga RM94 secara PERCUMA kepada semua ahli baru yang mendaftar pada bulan MAY 2015.Syaratnya mudah sahaja, daftar sebagai ahli RM69 dan beli sebarang produk Shaklee.Best ke Best? Eina rasa macam nak daftar je lagi sekali jadi ahli. Rugilah pada yang tidak rebut peluang ini. Entah bila lagi Shaklee nak bagi vitamin percuma lepas ini.

Banyak lagi manfaat yang akan anda dapat sebagai ahli. Sila klik di sini untuk mengetahui Kelebihan Menjadi Ahli dibawah Empayar Maria Firdaus.


PROMOSI SUPER DUPER HEBAT!!!! Thanks for reading.

** Jika dirasakan entri ini memberi manfaat dan mampu mengatasi masalah orang lain, mohon tekan button share dibawah supaya dapat membantu kepada mereka yang mengalami masalah tersebut. Marilah kita sama-sama mencari pencen kubur.

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?

Hubungi Eina untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

SALINA BINTI MD DOM
Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 
1169964
salina.hafis@gmail.com
019-336 0405 (Call, SMS, WhatsApp,Telegram)


No comments:

Post a Comment

DISCLAIMER/NOTA KAKI

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu.Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman blog ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan berkongsi. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.