Sunday, 26 October 2014

Ikhtiar Hamil Dengan Set Kesuburan Shaklee


Assalammualaikum..

Entri kali ini, Eina ingin berkongsi mengenai Set kesuburan Shaklee yang sering dikatakan oleh semua.

Eina pasti mesti ramai diluar sana yang inginkan anak setelah berkahwin. Malahan Eina pun sebelum berkahwin lagi telah mengimpikan inginkan anak cepat selepas berkahwin. Kita hanya mampu merancang tetapi Allah S.W.T yang menentukan.

Melalui pengalaman Eina sendiri, selagi Eina belum hamil mesti akan ada yang bertanya, dan ayat yang sering ditanya  ingat adalah " Dah berisi ker?", "Kerja, kerja juga, tetapi tak nak anak ker?", "kalau sentiasa sibuk,bila nak buat anak?" dan macam-macam lagi. sedih kan? kadang-kadang stress pun ada.

Alhamdulillah, setelah 9 bulan berkahwin, baru Eina disahkan hamil. Munkin ada yang kata, "tak lama pun, ada yang lagi lama" tetapi hanya orang yang telah melalui pengalaman seperti Eina akan memahami keadaan kita.

Justeru itu, dengan niat ingin berkongsi, Eina ingin mengsyorkan, kepada bakal-bakal ibu yang ingin hamil untuk mengguna Set Kesuburan Shaklee. Soalan pertama yang anda fikirkan, "Confirm ker hamil?". Eina tidak janjikan kehamilan, kerana semua itu urusan dan aturan Allah S.W.T.Eina mencadangkan set ini untuk meningkatakan kesuburan anda dan pasangan anda.


Ihsan dari Google


Supplemen yang dicadangkan adalah:

Pertama : Vitamin Asas (Set Kesihatan Optimum) yang pernah Eina ceritakan pada entri yang lain.

Terdiri daripada Vita-Lea,B-Complex dan Vita-C sebagai tunjang utama untuk kesihatan badan. Boleh ditambah dengan Energising Soy Proteian (ESP).

Energising Soy Protein : Protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino  dalam pembentukan sel. Protein adalah makanan asas kepada sel. Sel yang sihat akan memudahkan proses yang berkaitan persenyawaan, perlekatan telur dan lain-lain. 

ESP merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semulajadi rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. 




Kedua : Vitamin Kesuburan



Terdiri daripada vitamin seperti berikut :


Vita E Complex

  • bertindak sebagai menyuburkan reproduksi lelaki dan wanita
  • menghaluskan kulit
  • melancarkan perdedaran pembuluh darah
  • mencegah pembentukkan darah beku
  • anti penuaan
  • terkenal sebagai 'vitamin seks'


Zinc Complex

  • zat yang paling penting untuk lelaki dalam proses pembentukan hormon testosterone
  • memberikan tenaga kepada sperma agar lebih aktif menuju ke ovum
  • membantu kekalkan jumlah air mani
  • berperanan dalam pembentukan genetik iaitu DHA(Deoxyribose Nucleid Asid)
  • membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang berkualiti serta sihat.
  • kekurangan zink akan menyebabkan masalah sperma yang abnormal dan penyakit prostat.
  • digunakan untuk kesuburan pada wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina.


COQ Health

  • bertindak sebagai pengeluar tenaga dalam sel badan.
  • menggalakkan penghasilan tenaga bagi sperma untuk bergerak lebih laju menuju ke ovum

Alfalfa Complex
  • Diamalkan oleh wanita, terutama pada wanita yang berasa "sakit ketika bersama"
  • membantu atasi masalah keputihan
  • membantu dalam perhubungan suami isteri(bertindak seperti kacip fatimah)


GLA Complex

  • Diamalkan oleh wanita terutama kepada wanita yang bermasalah haid tidak teratur.
  • membantu dalam menghasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti
  • cecair serviks akan membantu sperma hidup lebih lama sehingga 5 hari dalam tiub fallopio dan membantu dalam proses persenyawaan.

**Peringatan: Vitamin Shaklee ini hanyalah sebahagian daripada usaha sahaja. Taraf kesihatan anda suami isteri turut menjadi faktor utama kesuburan, dan pastinya rezeki ini datang dari Allah Yang Maha Esa! TIADA JAMINAN anda akan terus mengandung selepas mengamalkan vitamin semulajadi ini

Antara testimoni yang berjaya hamil dengan Set Kesuburan Shaklee :-








Juteru itu, sekiranya anda atau ada ahli keluarga serta rakan-rakan yang mempunyai masalah mendaptkan zuriat, mungkin boleh cuba cadangkan Set Kesuburan di atas. Semoga usaha ini akan diberkati Allah, dan mereka dikurniakan zuriat yang sihat, soleh dan solehah. Amin.

Thanks for reading.


Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?

Hubungi Eina untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

SALINA BINTI MD DOM
Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 
1169964
salina.hafis@gmail.com
019-336 0405 (Call, SMS, WhatsApp,Telegram)

Sunday, 19 October 2014

Anak Sihat, Pintar dan Cergas


Assalammualaikum.

Eina doakan semoga kita semua diberkati dan dirahmati oleh Allah  S.W.T.

Eina pasti semua ibu bapa inginkan yang terbaik untuk anak-anak kan? Eina pun tidak terkecuali walaupun Aqil masih kecil. Eina sentiasa fikirkan tentang kesihatan Aqil.Alhamdullilah sejak Aqil telah mula ambil Meal Shakes, kesihatan makin baik. Alhamdulillah.

Eina ada kongsikan kebaikan Meal Shake sebelum ini  di Sini

Entri kali ini, Eina ingin kongsikan kombinasi atau set untuk jadikan anak kita pintar, sihat dan cergas.

Eina pasti sebagai  ibu bapa yang prihatin, kita mesti akan buat  apa saja demi anak-anak . Eina pasti semua ibu bapa inginkan anak mereka sentiasa berada dalam keadaan yag sihat, cergas, pintar, kekal aktif,cepat belajar, dan mempunyai daya tumpuan yang tinggi.

Selain dari segi didikan,adalh melalui pemakanan bagi memastikan anak0anak dapat mebesar dengan sihat dan cergas.Oleh itu, Eina memang menitiberatkan pengambilan dan penjagaan makanan bagi anak Aqil.

Dalam masa yang sama, Eina tidak pasti apa yang Eina berikan mencukupi atau tidak untuk Aqil. Justeru itu, Eina telah memberikan Aqil makanan tambahan supaya mendapat nutrisi secukupnya untuk tumbesaran Aqil.

Vitamin yang cadangkan untuk kanak-kanak adalah :



Set ini terdiri daripada Meal Shakes dan Omega Guard (1 tahun ke atas), Chewable Vita-C Plus dan Vita-Lea Kids (4 tahun ke atas)

Oleh kerana Aqil baru berusia 1 tahun 2 bulan, Eina hanya berikan Meal Shakes dan Omega Guard.

Aqil Selalu Demam, Batuk dan Selesema


supplemen untuk my baby

Untuk pengetahuan pembaca semua, Aqil mudah berjangkit demam, batuk atau selesema. Eina perasan, apabila Eina hantar ke rumah pengasuh dan dapati ada budak yang demam atau selesema mesti Aqil akan kena juga. 

Aqil pernah masuk wad kerana kahak banyak dalam peparu ataupun bahasa saintifik yer (bronchitis). Itulah pengalaman yang tidak akan Eina lupa.

Macam-macam cara Eina lakukan supaya Aqil sihat dan sembuh, salah satu Eina telah ambil extra vaksin iaitu Influanza untuk elakkan Aqil dari demam, batuk atau selesema.

Alhamdulillah, sejak itu Aqil jarang dah demam, tapi masih mudah berjangkit.Kalau selema pun cecair yang berwarna putih aiatu bersih dari jangkitan virus/kuma.

Eina ada cari juga di google cara-cara untuk elakkan kan demam, batuk dan selesema. Salah satu adalah melalui pemakanan.

Eina pun cuba set kanak-kanak Shaklee iaitu Meal Shakes. Alhamdulillah, selepas seminggu Eina memberikan Aqil Meal Shakes, daya pertahanan Aqil makin kuat dan aqil telah kurang selesema or demam.

Waktu malam pun Aqil telah tidur dengan lena dan tak mudah demam seperti sebelum pengambilan Meal Shakes. Syukur sangat-sangat.

Selain itu, Eina juga berikan Aqil Omega Guard sebanyak 1 biji setaip kali ambil. Oleh kerana Aqil kecil lagi, Eina hanya bagi seminggu 2 kali.

Alhamdulillah, daya pertahanan badan Aqil lebih meningkat dan Aqil lagi mudah belajar dan fokus bila Eina ajarkan sesuatu. Setakat ini, Eina bersyukur dan berpuas hati dengan perubahan yang berlaku pada Aqil.

Pengambilan Set ini juga sesuai untuk kanak-kanak yang mengalami Ekzema dan Asma.

Selain itu, Pengambilan set ini boleh tahan berbulan-bulan dan harga adalah mampu milik.

Diharap apa yang Eina kongsikan dapat manfaat pada semua dan mereka yang memerlukan.

Thanks for reading.
Aqil bersam-sama sepupu di Taman Permainan


Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?

Hubungi Eina untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!

SALINA BINTI MD DOM
Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 
1169964
salina.hafis@gmail.com
019-336 0405 (Call, SMS, WhatsApp,Telegram)

Wednesday, 15 October 2014

Cara Menghilangkan Batuk dan Lendir pada Kanak-Kanak


Assalammualaikum.

Eina doakan semoga semua pembaca salynahafis.BlogSpot.com berada dalam keadaan yang sihat dan diberikan kejayaan dan kekayaan didunia dan di akhirat.

Entri kali ini, Eina ingin berkongsi cerita yang berkaitan Cara Menghilangkan Batuk dan Lendir pada Kanak-Kanak. Eina rasa berdosa jika kita tak kongsi perkara yang kita tahu.

Pagi tadi semasa tengah bersiap pergi kerja dan menyiapkan bekalan Aqil ke rumah pengasuh, kawan Eina ada wassap dan memaklumkan yang beliau terpaksa EL kerana anak beliau batuk-batuk dan sesak nafas serta pagi tadi baru start demam.

Eina pulak yang rasa panik dan kesian kerana Eina pernah melalui detik itu semua sebelum Hari Raya Korban kerana masa itu, Aqil demam, batuk-batuk dan selesema seperti keadaan anak kawan Eina.

Tetapi, apabila berjumpa dengan doktor,  semuanya ok, dan doktor kata keadaan cuaca/ persekitaran sekarang yang tidak menentu dan jerebu juga merupakan penyebab anak boleh demam, batuk-batuk atau selesama.

Kenali Batuk dan Selesema

Batuk dan selesema ialah gejala yang dihasilkan oleh sistem pertahanan badan apabila bahagian atas saluran pernafasan (hidung & tekak) dijangkiti oleh virus penyebab selesema.

Cara Atasi batuk dan Selesema

Dibawah adalah beberapa cara atasi selesema yang Eina ambil dan tulis semula dari dr.zubaidicom.

Credit kepada beliau.

  1. Jangan bawa anak pergi bersiar-siar ataupun membeli belah.
  2. Pastikan anak mendapat rehat secukupnya.
  3. Elakkan dari pergaul dengan orang yang menghidapi selesema atau batuk.
  4. Bagi kanak-kanak bawah setahun, jangan bagi air kosong untuk menggantikan susu kerana boleh memudaratkan.
  5. Sekiranya, anak menghadapi batuk atau selesema bersama-sama demam,boelh diberi ubat demam paracemotal dengan dos yang telah disyorkan oleh doktor. Ubat demam ini selamat dibagi kepada kanak-kanak atas setahun dan berat badan melebihi 5kg.
  6. Bagi anak yang telah berusia setahun keatas dan boleh minum   menggunakan gelas or botol, berikan air suam bercampur sedikit madu dan lemon bagi membantu kelegaan dat batuknya

Untuk pengetahuan, pembaca semua, Aqil pernah alami batuk dan selesema dan apa yan Eina lakukan adalah :

Pertama : Eina akan buat steam dan minyak bawang putih. Minyak bayang putih ini untuk disapukan pada dada dan tapak kaki selepas melakukan steam. minyak bawang putih boleh dibuat dengan mengambil beberapa biji bawang putih dan dibakar sehingga naik bau. Kemudian letakkan sedikit minyak masak dalam bekas yang menggandungi bayang yang telah dibakar tersebut.

Kedua : Semasa Aqil bawah setahun, Eina akan pergi klinik yang sedut kahak bagi aiatu Klinik Wangsa dan berjumpa dengan Dr. Nadir. Beliau seorang ynag humble dan akan memberikan tip-tip dan menceritakan sebab mengapa bayi boleh batuk dan cara-cara atasinya.

Perkara yang disuruh Eina lakukan bagi menggelakan berulang semula adalah :

  • Buang semua ubat batuk,selesema ataupun kahak yanh berda di rumah kerana semua itu akan menyebabkan batuk or selesema tidak pulih tetapi akan berkumpul didalam badan anak.
  • lakukan steam sekurang-kuranya 2 ke 3 kali sehari bagi mengeluarkan kahak.
  • berikan ubat yang boleh menggalkakan batuk supaya kahak yang terkumpul boleh dikeluarkan.
Alamdullilah, setiap apa yang disuruh Eina lakukan dan dalam masa 3 atau 4 hari, Aqil telah hilang batuk dan selesema.

dibawah adalah alamat klinik wangsa.

Klinik Wangsa Sdn.Bhd
No. 46 Jalan 24/27A
Seksyen 1, Bandar Wangsa Maju, Kuala Lumpur
Tel: 03-41421614
(Belakang LHDNM)

Pada ibu-ibu yang menghadapi masalah yang sama seperti Eina, boleh lah mencuba cara seperti diatas.

Eina berharap sedikit sebanyak, perkongsiaan ini, dapat membantu kepada ibu-ibu di luar sana.

Sekian,

SalinaHafis,
Maria Firdaus's Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
The Most Happening Shaklee Group in Malaysia.

Monday, 13 October 2014

Pengalaman Bersalin dan Menyusu My Baby


Assalammualaikum.

Eina mendoakan agar semua pembaca salynahafis.blogspot.com dikurniakan kekayaan dan rezeki yang melimpah ruah dan moga kita semua mendapat rahmatnya.

Entri kali ini, Eina ingin berkongsi pengalaman Eina bersalinkan Anak pertama kami, Muhammad Zahran Aqil.

Alhamdulillah, anak kami selamat dilahirkan pada detik 00.42 pagi 9 September 2013 dengan berat 3.25kg. Syukur sangat-sangat. Eina bersyukur semasa hamil Eina telah consume vitamin yang boleh memberikan tenaga kepada Eina semasa ingin bersalin.


Muhammad Zahran Aqil, baru lepas bersalin..handsome macam my hubby

Aqil dilahirkan terlebih due yer, 3 hari. Sepatutnya due pada 6 hari bulan, Walaubagaimanapun, Eina bersyukur semua yer selamat dan pengalaman yang tidak akan Eina lupakan. Sebenarnya, Eina telah masuk wad pada 5 hari bulan disebabkan ada contraction.

Sebenarnya, pada hari itu , Eina sepatutnya cek up biasa jer, yelah pada Eina selagi tak nak keluar tanda, kira lum bersalin lagi. Itu yang tak sangka kena tahan wad. doktor pun tengok Eina macam tak sakit dan sentiasa bertenaga. Eina ingat lagi, doktor tanya, Eina makan vitamin apa yer? kerana tengok Eina macam bukan pregg anak first. 

Eina ada ceritakan vitamin yang eina makan di Sini. Eina bersyukur masa cek up di Hospital, my hubby ada temankan. My hubby ambil cuti untuk temankan Eina. Masa tu, hubby masa lagi kerja di pahang, Eina pun ambil cuti awal untuk bersalin dan rehat-rehat di rumah mak Eina.

Serius Eina cakap, masa pregg Eina sememangnya sentiasa bertenaga dan walaupun letih cuma sekejap sahaja tak lah sampai asyik nak tido saja kan? dan lagi ligat Eina kemas rumah mak Eina.

Selepas bersalin kan aqil, Eina masih bertenaga walaupun dan melalui detik-detik yang mencabar dan  ada jururawat tanya pada Eina, "Kenapa tak tidur or rehat puan?. Ibu bersalin selalunya akan tidur keletihan, tetapi puan tidak". Eina pun terangkan, sebab Eina makan supplemen kegemaran Eina yang buat Eina masih bertenaga. Alhamdulillah dengan kuasa Allah s.w.t, semua yer berjalan lancar.

Esoknya, Eina berpesan pada my hubby untuk membawa set Vitamin yang Eina dah beli untuk digunakan masa berpantang dan menyusu ke hospital. Jimat tau, sebab Eina dah guna masa Hamil, hanya tambah yang tiada sahaja masa berpantang dan menyusu. Sungguh jimat yer.

Set yang Eina gunakan masa hami, berpantang dan menyusu.

Eina hanya tambah untuk masa berpantang Zinc Complex, Lecithin dan Alfafa sahaja yer.

bagi fungsi B-Complex, Vita-Lea,Vita C Plus,ESP dan Omega Guard boleh baca di Sini dan untuk fungsi Lecithin (Sila Klik) dan Alfafa (Sila Klik).

Fungsi Zinc Complex adalah :
  • merawat luka dalaman dan luka luaran
  • mengelakkan rambut gugur semasa berpantang
  • merawat luka pembedahan ibu yang bersalin secara pembedahan.
  • meningkatkan rasa makanan dan deria baru
Alhamdulillah, Eina masih mengamalkan Zinc Complex sehingga sekarang dan yang best yer, rambut Eina makin berseri-seri dan tidak gugur.

Pada yang tidak suka makan jamu, macam Eina boleh lah cuba supplemen ini yer. Niat Eina hanya nak berkongsi semoga dapat manfaat dan berguna pada yang memerlukan.

Insyaallah sekiranya kita makan dengan mengikut aturan kita akan dapat banyak manfaat seperti:

  • luka cepat sembuh
  • badan slim..kurus gitu
  • susu meriah dan pekat boleh buat baby kenyang
  • insyaallah, baby tidak kena jaundice, sekiranya kena pun cepat sembuh
  • tidak sembelit
  • sentiasa bertenaga walaupun berjaga sepanjang malam
  • tidak stress
Semua yang diatas berdasarkan pengalaman yag Eina sendiri lalui. Insyaallah, Eina doa moga semua bakal-bakal ibu dan ibu-ibu di luar sana akan mendapat keberkatan dan rahmat serta semuanya berjalan lancar dan di permudahkan. Amin.

Sekian, untuk kali ini. 

Thanks for reading.




***Jika anda suka dengan entri ini, mohon anada tekan like button dibawah. semoga ia juga memberi manfaat kepada orang lain.

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?

Hubungi Eina untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!


SALINA BINTI MD DOM
Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 
1169964
salina.hafis@gmail.com
019-336 0405 (Call, SMS, WhatsApp,Telegram)

Saturday, 11 October 2014

Jatuh Cinta dengan Alfalfa Complex Shaklee




Assalammualaikum.

Eina doakan moga semua pembaca blog salynahafis.blogspot.com sentiasa dirahmati dan dilimpahi rezeki dan mencapai kejayaan di dunia dan di akhirat. Insyaallah.

Entri kali ini, Eina nak cerita lebih lanjut tentang Alfalfa Complex Shaklee. Untuk pengetahuaan semua Eina mula ambil semasa lepas bersalin anak pertma kami, Aqil sebagai milkbooster untuk memperbanyakkan susu badan.

Alhamdullilah, Eina syukur sangat-sangat kerana dapat supplemen yang Eina rasa amat berguna untuk Eina kerana Eina memang tidak suka makan jamu. Kalau ikut kata-kata orang tua termasuk mak Eina, mereka akan suruh makan jamu lepas bersalin supaya badan akan seperti sebelum bersalin.

Tetapi, nak buat macam mana, Eina tidak boleh nak makan ubat-ubat or jamu-jamu, nanti akan muntah yer. Pernah sekali, Eina demam teruk n memerlukan makan ubat, abis semua Eina muntahkan semula kerana tidak boleh masuk lebih-lebih lagi kalau dalam bentuk cecair.

Untuk pengetahuan pembaca semua, Eina mengalami luka yang teruk semasa bersalin, Dengan kuasa Allah S.W.T dan Eina mengambil Alfalfa secara konsisten, luka bersalin Eina cepat sembuh tau dan tidak pernah sembelit semasa dalam pantang. Alhamdullilah.

Yang paling best sekali, dapat turunkan berat badan. Eina dah pernah ceritakan kisah penurunan berat badan di Sini

Apa itu Alfalfa?

Dikenali sebagai 'Raja Segala Tumbuhan' kerana tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi. Alfalfa membekalkan nutrisi yang kebanyakkannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayur-sayuran.

Dibangunkan oleh Dr. Shaklee dalam tahun 1950. Tanaman Alfalfa diperbuat secara organik di California yang bebas dari pestisid dan herbasid serta menggunakan baja yang bebas kimia.

Alfalfa kaya dengan protien, asid-amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. 10 biji alfalfa menyamai nutrisi segelas susu.



Apa Kelebihan dan Kebaikan Alfalfa Complex Shaklee?
  • Menjadi penawar kepada keputihan wanita
  • Membantu mengatasi masalah penghadaman dan pencernaan
  • Membantu dalam masalah Resdung
  • Melegakan sakit sendi dan belakang
  • Menghilangkan kelesuan dan tekanan
  • Memberikan sensasi 'rasa sejuk'. (alfalfa Shaklee mengandungi minyak peppermint)
  • Memberi kelegaan semasa haid
  • Merawat arthitis
  • Bagus untuk alergi dan ekszema
  • Merawat asma
  • Mencuci usus bagi membuang toksin
  • Mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitan dalam buah pinggang
  • Meneutralkan asid di dalam badan
  • Menganjalkan payudara bagi wanita
  • Bertindak sebagai kacip fatimah bagi para isteri
  • Memulihkan urat bersalin
  • Membantu merawat bahagian intim wanita
  • Meningkatkan stamina bagi persediaan hubungan suami isteri
  • Melegakan sembelit.
semoga apa yang Eina kongsikan mendapat manfaat pada pembaca semua.

sekian,

Thanks for reading.

***Jika anda suka dengan entri ini, mohon anada tekan like button dibawah. semoga ia juga memberi manfaat kepada orang lain.

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?

Hubungi Eina untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!


SALINA BINTI MD DOM
Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 
1169964
salina.hafis@gmail.com
019-336 0405 (Call, SMS, WhatsApp,Telegram)

Jimat Dengan penggunaan Set Kesihatan Optimum


Assalammualaikum.

Eina doakan moga kita semua berjaya dan kaya.

Kenapa Eina kata jimat dengan Set Kesihatan Optimum? sebab Eina dah mula ambil dari awal kehamilan lagi dan memang menjimatkan pada Eina kerana boleh guna berbulan-bulan.

Pada mulanya, Eina sorang jer yang guna tetapi Eina pujuk En. Hubby untuk guna sekali kerana kerjanya yang tidak menentu masa dan Eina tidak mahu my hubby kelihatan tidak bermaya.




Set ini sesuai untuk ?


  1. Semua lelaki dan wanita yang mementingkan kesihatan menyeluruh.
  2. Set ini juga adalah antara vitamin yang dicadangkan dalam  SET HAMIL(Sila Klik), BERSALIN DAN MENYUSU.
  3. Individu yang cepat letih, lesu dan tidak bermaya
  4. Individu yang kerap demam dan mudah dijangkiti penyakit.
  5. Individu yang stress dan mudah mengantuk
  6. pelajar yang ingin meningkatkan fokus, mengelakkan mengantun dan mudah letih.
  7. sesuai untuk individu yang sibuk dan mengamalkan pemakanan yang tidak seimbang

Fungsi setiap satu supplemen ada Eina terangkan di entri Set Ibu Hamil.(Sila Klik)

Mahal ker? Eina rasa tidak kerana kesihatan kita tidak ternilai. Pada Eina better kalau kita mencegah dari merawat.

Memang segala penyakit dari datang Dari Allah S.W.T. tetapi tak salah kalau kita amalkan untuk mendapatkan kesihatan optimum.

Jom kita amalkan gaya hidup yang sihat seperti slogan  "badan sihat, otak pun cergas". Eina berharap entri ini dapat memberi manfaat kepada semua dan semoga kita semua menjaga cara pemakanan kita supaya kita tidak akan menyesal di kemudian hari kerna "sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian tidak berguna."

Sekian,



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?

Hubungi Eina untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!


SALINA BINTI MD DOM
Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 
1169964
salina.hafis@gmail.com
019-336 0405 (Call, SMS, WhatsApp,Telegram)

Friday, 10 October 2014

Saya Berjaya Turunkan Berat Badan



Assalammualaikum..

Salam Jumaat pada semua pembaca. Eina Harap semua berada dalam keadaan sihat walafiat dan sentiasa diberkati dan dilimpahi rezeki.

Entri kali ini Eina nak kongsi berkaitan penurunan berat badan. Alhamdullilah, pagi tadi sampai tempat kerja, my BFF call ajak pergi sarapan. Sejak kami pindah pejabat baru, ini kali pertama kami nak breakfast diluar. Selalunya kami akan "tapaw" (bungkus) or bawa bekal dari rumah.

Eina order roti canai 2 keping dengan Neslo Ais. Alhamdullilah syukur, makannya sedap, Lain kali Eina akan ambik pic yer sebab ini baru pertama kali kami singgah ke situ.

Selepas makan kami balik opis. Seperti biasa Eina akan buka emel untuk pastikan ada kerja tertunggak or tidak. Setelah siap semua, rasa terdetik untuk timbang berat badan. Jangan terkejut yer, dekat opis ada satu timbang tau, diguna pakai bersama.

penimbang digital di sudut
Niat sebenar ingin mengambil air di pantry untuk makan vitamin tetapi singgah kaki ini bergerak ke situ.huhuhuhuhuhu.....Berdebar-debar naik penimbang. Bila Eina tengok bawah WAW...Alhamdulillah, berat Eina dah turun  6kg dalam masa 17 hari selepas pengambilan supplemen kegemaran Eina.

Munkin pada orang lain sikit, tetapi pada Eina dah cukup banyak. Tak terfikir pada bulan puasa untuk ambil supplimen tetapi Eina bersyukur tidak terlewat dalam melakukan tindakan.

Alhamdulillah,  niat dalam hati untuk turunkan berat badan bagi elakkan penyakit dan juga untuk kelihatan anggun seperti sebelum berkawin..
Syukur sangat-sangat. Lepas ini Eina akan lebih konsisten untuk pengambilan supaya dapat semula berat badan ideal Eina.

Bagaimana Eina boleh terjebak dengan supplemen ini? Bermula ceritanya disini. Satu hari, Eina pergi Cek Up untuk  Kesihatan dengan doktor tetapi mendapat keputusan yang memeranjatkan dimana tekanan darah Eina naik dan doktor kata berkemunkinan Eina akan mendapat darah tinggi dalam setahun dua lagi sekiranya tidak dikawal.

Antara faktor adalah peningkatan berat badan yang mendadak. Dari situ, Eina mula mengawal tabiat pemakanan disamping mengambil vitamin untuk kesihatan optimum dan penurunan berat badan.

Eina rasa bersalah tau kalau tidak berkongsi perkara yang baik. Supplement yang Eina ambil adalah Set Kesihatan Optimum (klik sini) Lecithin  dan Alfalfa Complex serta untuk penurunan berat badan.

Bagaimana Lecithin dan Alfalfa Complex dalam penurunan berat badan?


Alfalfa Complex + Lecithin memberikan kesan yang terbaik.
Lecithin

  • Bertindak sebagai pembakar lemak,dimana sekiranya pengambil dalam kuantiti yang banyak boleh mempercepatkan pembakaran lemak.
  • Bertindak sebagai pemecah lemak dan kolestrol.
  • bertindak sebagai pelarut lemak.
  • dapat meningkatkan daya ingatan 
  • membantu dalam mencegah ezema
  • bertindak sebagai pelincir kepada sendi-sendi badan kita.
  • membantu dalam mencegah penyakit seperti  darah tinggi, jantung, stroke dan lain-lain.
  • melindungi sel darah merah dari serangan penyakit.
  • mengemulsi, mencairkan dan tingkatkan metabolisme lemak

Alfalfa Complex

  • Bertindak sebagai detok dimana sebagai ejen pengangkut lemak-lemak yang telah dipecahkan oleh Lecithin.
  • Menghilangkan toksin dari badan.
  • Melegakan keputihan.
  • Melawan alahan dan memperbaiki keadaan kulit.
  • membaiki masalahan saluran penghadaman.
  • menghilangkan toksin dari badan.

Tetapi ada syarat untuk penurunan berat badan.

Pertama  

Kena Minum air sekurang-kurangnya 3 liter ataupun ikut berat badan dimana 1 liter persamaan dengan 25kg. Eina akan pastikan Eina minum 4 liter sehari supaya penyerapan vitamin lagi cepat dan berkesan.

Kedua

Pemakanan pun kena jagalah yer. Kita tidak boleh mengharap kan supplemen sahaja tetapi kuantiti makanan yang diambil pun kena jaga.

Ketiga

Lakukan senaman ringan atau aktiviti fizikal seperti mengemas, memasak tak pun paling senang widow shopping. macam Eina , layan Aqil pun dah letih dan boleh berpeluh kerana Aqil tengah lasak sekarang.

Keempat

Kena makan vitamin ikut masa yer dan jangan culas yer.

Kelima

Bergantung pada diri kita sendiri dan niat dalam hati serta catatkan setiap perkembangan. Macam Eina, Eina akan meletakkan target untuk penurunan berat badan.

Semoga perkongsiaan ini dapat membantu rakan-rakan yang ingin hidup sihat or mengurangkan berat badan.Lebih elok kita mencegah dari merawat. Jangan lupa ikuti perkembangan Eina dalam proses penurunan berat badan.

Sekian.

***Jika anda suka dengan entri ini, mohon anada tekan like button dibawah. semoga ia juga memberi manfaat kepada orang lain.


Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?

Hubungi Eina untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!


SALINA BINTI MD DOM
Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 
1169964
salina.hafis@gmail.com
019-336 0405 (Call, SMS, WhatsApp,Telegram)

Wednesday, 8 October 2014

Ceritaku Dengan Set Hamil Shaklee


Asalammualaikum,

Apa khabar semua? hopefully semua berada dalam keadaan yang sentiasa diberkati dan dirahmati oleh Allah S.W.T. 

Hari ini, Eina ingin berkongsi dengan anda tentang produk yang pertama kali Eina gunakan dengan Shaklee dan sangat berkesan iaitu Set Hamil Shaklee.

Bagaimana Eina boleh jatuh cinta dengan Set Hamil Shaklee? Semua yer bermula semasa sahabat baik Eina merangkap mak Shaklee Eina iaitu Chepah yang menggunakan Set Menyusu Shaklee dan memceritakan kebaikannya membuatkan Eina jatuh cinta dengan Shaklee.

Alhmdulillah doa Eina untuk mempunyai zuriat sendiri telah dimakbulkan oleh Allah S.W.T. Setelah usia perkahwinan Eina 9 bulan, Eina disahkan mengandung anak pertama kami. Tak tergambar dengan kata-kata betapa Eina rasa gembira dan bersyukur diberi peluang untuk merasai nikmat menjadi ibu.

Setelah itu, Chepah syorkan Eina untuk ambil Set Hamil Shaklee. Justeru itu, Eina telah mengambil Set Hamil Shaklee.



Alhamdulilillah, Set Hamil Shaklee telah banyak membantu Eina semasa Eina mengandungkan permata pertama kami iaitu Aqil. Semasa Eina hamilkan Aqil, Eina mengalami morning sickness yang agak teruk pada awal kehamilan tetapi syukur dengan bantuan suplemen Shaklee, Eina masih bertenaga dan boleh melakukan kerja seperti biasa.

Antara kebaikan Set Hamil Shaklee adalah :

  • memberikan tenaga kepada ibu hamil sepanjang tempoh kehamilan.
  • membekalkan nutrisi yang lengkap kepada ibu hamil.
  • MENJIMATKAN kerana kadar pengambilan sehingga 4 bulan.
  • memastikan janin mendapat nutrisi yang lengkap.
  • mengaktikan dan mengembangkan sel otak bayi.

Vitamin Shaklee Yang Eina ambil adalah  :-


  • Vita-Lea Iron Formula (Multivitamin)
  • Sustained Release Vita-C
  • B-Complex
  • Energising Soy Protien Isolate Powder (ESP)
  • Ostematrix (Calsium & Magnesium)
  • Omega Guard (EPA & DHA) - untuk trimester 2 dan 3
Vita-Lea® Iron Formula (Multivitamin)
  • Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan 100% vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh yang dirumus khas dengan 28 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh kita untuk mendapatkan kesihatan optimum dan tenaga.
  • Zat besi dalam Vita-Lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.
  • Kekurangan zat besi boleh menyebabkan wanita hamil / ibu yang menyusu mengalami anemia. Manakala bagi trimester terakhir bayi dalam kandungan akan menyerap zat besi dari ibu dan ini boleh mengurangkan kelahiran bayi pramatang.
 Sustained Release Vita-C
  • Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik.
  • Membantu Penyerapan iron bagi kesan yang optimum.
  • Penghasilan kologen yang membantu membina tulang rawan, otot-otot & tulang-tulang bayi semasa dalam kandungan.
  B-Complex - Eina pernah ceritakan mengenai vitamin B-Complex ini disini.
  • Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. B complex juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, penghasilan susu lebih baik.
  • Menjaga kesihatan saraf
  • Sistem penyerapan bioaktif yang meningkatkan penyerapan asid folik.
  • Pengambilan yang konsisten sebelum kehamilan dan awal kehamilan boleh menggelakan/ mengurangkan risiko bayi dilahirkan dengan kecacatan tiub neuron sehingga 70%.
 Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)
  • Antara komposisi utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu.
  • Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.
  • Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.
  • ESP juga memberi tenaga berkekalan untuk ibu yang tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.
  • Bebas laktosa dan kolestrol secara semulajadi serta soya yang tidak diubahsuai secara genetic(GMO)
Ostematrix (Calcium & Magnesium)
  • Dalam susu ibu, antara komposisi mineral yang tinggi ialah kalsium.
  • Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang mengandung atau menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh.
  • Bagi ibu2 yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia ada dalam tubuh ibu.
  • Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
  • Pengambilan Ostematrix juga dapat membantu ibu yang mengalami masalah susu merudum ketika period.
Omega Guard (EPA dan DHA)
  • DHA adalah asid lemak perlu yang dijumpai dalam badan kita terutama pada otak.
  • DHA adalah sangat penting dalam perkembangan otak, serta aspek-aspek lain perkembangan janin. DHA juga asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata, serta organ-organ badan yang lain.
  • Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri, mereka memperoleh DHA daripada susu ibu. Sebelum mereka dilahirkan, DHA didapati dari ibu melalui plasenta. Dengan itu, ibu akan mengalami kekurangan DHA.
  • Pakar mencadangkan supplement Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu. Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.
  • Pengambilan nutrisi yang lengkap dan berkhasiat sepanjang kehamilan adalah kunci utama kepada :
i.Perkembangan otak dan minda bayi yang                   sempurna
ii.Perkembangan bayi yang sihat
iii.Pencegahan bayi dari mendapat jaundice.

Perkembangan Otak Bayi dalam kandungan amat memerlukan nutrisi ibu yang baik

 Oppsss tiba-tiba ada iklan pulak..hehehehehe..teringat kembali saat-saat hamil membuatkan Eina rasa nak share sesuatu.. tara...pic Aqil dalam kandungan, sama tak dengan real? nak tengok pic Aqil masa baru lahir? tunggu akan Eina ceritakan pada entri yang lain yer..baru best..betul tak?

Gambar 4D Aqil semasa Eina pregg 7 bulan
I
nsyaallah Eina juga akan kongsikan pengalaman Eina membuat scan 3D dan 4D Aqil yer pada entri yang lain semoga boleh memberi manfaat pada semua.

Disini Eina ingin mengingatkan pada bakal-bakal ibu untuk mengambil vitamin semasa hamil kerana adalah amat penting tak kira jenama apa, ataupun dibekalkan oleh klinik kerajaan kerana pengambilan vitamin semasa hamil adalah sangat penting untuk kesihatan menyeluruh bagi ibu dan bayi seperti yang dikatakan oleh pakar Sakit Puan, Dr.Hamid Arshat.





Semua ibu inginkan yang terbaik untuk bakal bayi masing-masing? Betul tak? Eina pun. Alhamdulillah Eina telah dikurniakan anak yang sihat, comel dan cerdik. Pada entri yang lain Eina akan kongsikan kebaikan Set Bersalin dan Menyusu Shaklee.

wassalam... 
Terima kasih keana sudi luangkan masa untuk membaca.

***Jika ada suka dengan entri ini, mohon anada tekan like button dibawah. semoga ia juga memberi manfaat kepada orang lain.


Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?

Hubungi Eina untuk:-

FREE CONSULTATION
AFFORDABLE PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!


SALINA BINTI MD DOM
Maria Firdaus' Millionaires in Shaklee (MFMS) Empire
Shaklee ID : 
1169964
salina.hafis@gmail.com
019-336 0405 (Call, SMS, WhatsApp,Telegram)


DISCLAIMER/NOTA KAKI

Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu.Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Segala testimoni, penulisan dan perkongsian yang dikongsi dilaman blog ini, bukanlah preskipsi rawatan. Ia adalah berdasarkan pengalaman peribadi dan perkongsian maklumat dari artikel-artikel serta rakan-rakan bagi tujuan berkongsi. Jika anda mengalami sebarang masalah kesihatan atau sebarang penyakit, anda digalakkan mendapat nasihat dari doktor dan pakar kesihatan untuk mendapatkan rawatan susulan.